Voorbereiding

Rond Kerst 2011 is het idee ontstaan om met een auto een verre reis naar een warmer klimaat te maken. In januari 2012 zijn we naar Zuid Afrika op vakantie geweest en begon het idee steeds meer vorm te krijgen, ook omdat we verschillende met de auto rondtrekkende mensen tegen kwamen. We kregen steeds meer informatie welke auto het meest geschikt zou zijn, etc
De zoektocht naar een auto kon beginnen en dat heeft meer dan een half jaar geduurd voor we iets gevonden hadden, naar verschillende auto’s wezen kijken maar uiteindelijk vonden we deze Toyota in Noord Duitsland. Vervolgens is deze flink onderhanden genomen door Floris-Jan om het ook “onze auto” te maken en geschikt voor de zware taak die komen gaat. Het resultaat mag er zijn, maar tenslotte is het ons huis voor de komende maanden. Zie onder kopje Auto de details.
Vervolgens hebben we alle inentingen geregeld en de nodige papieren, voor de auto zoals Carte de Gris, Carnet de passage, Internationale rijbewijzen en de Visa met name voor Libië heeft wat extra inspanningen nodig, maar ook dat is allemaal gelukt.
Veel informatie kregen we uit onze reizende vriendenkring en we hebben heel veel gegevens op het internet gevonden. We zijn lid geworden van de Land Cruiser Club en we komen in een voor ons nieuwe wereld met heel erg veel leuke en ondernemende mensen wat we beiden erg leuk vinden. Ook hebben we de nodige boeken gelezen en mensen gevolgd op een blog welke een vergelijkbare reis maken of gemaakt hebben.
Boeken van o.a. het Capitool, Lonely planet, Bradt en de reis van mijn leven van Lex Harding hebben ons een heel eind op weg geholpen.