Zambia Botswana

Nadat we van de olifantenschrik bekomen zijn gaan we naar het zuiden een mooie weg maar je hebt een serieuze 4×4 nodig, nou die hebben we en we vertrekken vol vertrouwen. Het is inderdaad prachtig , we rijden langs het park waar geen omheining omzit dus er kruizen regelmatig allerlei dieren ons pad. Het gaat prima totdat we wegzakken in het moeras en hoe meer we proberen eruit te komen, des te dieper we erin wegzakken. De modder is zo glibberig het is net zwart ijs.
Het geluid is niet onopgemerkt gebleven voor de mensen die toch altijd wel weer ergens vandaan komen in Afrika, we krijgen dus heel veel hulp en dat is fijn, na meer dan 2 uur kunnen we weer verder, helemaal onder de modder zowel de auto als wijzelf.

20131223-201710.jpg

In het Lower Zambezi NP dat grenst aan Zimbabwe en alleen gescheiden wordt door de Zambezi rivier genieten we weer volop van de wildernis, onvoorstelbaar dat er nog zulke gebieden zijn.

Vervolgens gaan we naar Gwabi rivier lodge bij het grensplaatsje Chirondu aan de rivier, we hebben ons net geïnstalleerd komt eigenaar Tony of we zin hebben in een stukje varen op de Zambezi met nog een ander stel uit Alaska. Daar zijn wij wel voor te porren en zo genieten we van een prachtige boottocht met zonsondergang en ongelofelijk veel gezelligheid. Het contact met zowel Tony als het stel uit Alaska is geweldig en we blijven langer dan gedacht.

We proberen nog steeds voor de regen uit te reizen, maar het mislukt compleet en we zijn in Livingstone bij de Victoria Falls waar we dan ook niet naartoe gaan vanwege de regen en de waterval die vrijwel droog staat aan de kant van Zambia. We gaan door naar Botswana, maar het is echt de verkeerde tijd voor Botswana, het is regentijd en na alle droogte zijn de mensen er hier heel erg blij mee. Het is ook zichtbaar heel erg droog geweest de afgelopen tijd, alle rivieren staan droog en in de Delta kan niet gevaren worden vanwege het lage waterpeil. We maken wel een uitstapje naar Zimbabwe om daar de Victoria Falls te bekijken en er is nu al wat meer water en ze zijn prachtig, we genieten volop ook omdat net die dag de zon schijnt.

20131222-212125.jpg

Het zuidelijke deel van Afrika is nu de regentijd in volle gang en het regent bijna overal, heel fijn voor Afrika, de mensen en de dieren maar omdat wij daar echt genoeg van hebben zijn we nu onderweg naar Namibië en hopen dat het daar wat beter is.

Wij wensen jullie een heel fijn Kerstfeest en alle goeds voor 2014.

20131222-212525.jpg

13 gedachten over “Zambia Botswana

 1. Hallo Anneke en Floris-Jan,

  Nog snel een reactie voor ik ga wandelen….
  Jullie hebben weer veel meegemaakt en ook prachtige natuur gezien.
  Leuk dat wij daar deelgenoot van worden door jullie verhalen te lezen.
  Wij wensen jullie fijne Kerstdagen en een goede jaarwisseling.
  Dat 2014 jullie nog een mooie en avontuurlijke reis mag brengen.

  groeten Mientje en Frans

 2. dag anneke & floris,

  terwijl de meeste zwemmers hun dagelijkse baantjes afwerken beleven jullie de meest verrassende avonturen. geniet er nog van.
  namens vele zwemvrienden, aangename kerstdagen en alle geluk van de wereld in 2014

 3. Hoi Anneke en Floris Jan,

  Fijne Kerstdagen in het verre Afrika en een mooie voortzetting van jullie fantastische reis in 2014.
  Blijf genieten!
  Yvonne

 4. Lieve Anneke en Floris,

  Weer bedankt dat we mogen mee genieten van jullie avonturen en prachtige foto’s.
  Voor 2014 heel veel geluk,gezondheid en nog een geweldige tijd in zuid Afrika!
  Liefs, Corine

 5. hee gaaf met zo,n 4×4 in den drek dus volgende keer toch met de hoovercraft ,maar wat een mooie natuur jammer dat het nu zoveel regend,hier heeft het ook de hele dag geregend en het is nog veel te warm voor de tijd van het jaar,prettige vakantie nog en fijne kerstdagen en gezond nieuwjaar

 6. Hoi Floris en Anneke, wat een avonturen weer en wat leuk dat wij daar deelgenoot van mogen zijn. Ons Esther is sinds 2 dg terug van haar Aruba avontuur, dus wij hebben Kerst mogen vieren met het complete gezin. Heel gezellig!
  Wij wensen jullie alle goeds en een spetterend, avontuurlijk, liefdevol en bovenal gezond 2014.
  Groetjes van ons allemaal.

 7. Dag Anneke en Floris,
  Genietend van jullie belevenissen, wil ik jullie nu een gezond en voorspoedig 2014 toewensen. Een reis die zoveel moois laat zien en beleven, avontuur puur!
  Tot later,
  groet Simone

 8. We hebben de draad van jullie verhalen weer opgepakt. Weer heel avontuurlijk.
  Een prettige jaarwisseling en alle goeds voor 2014.

 9. Hallo, ongelooflijk wat jullie allemaal meemaken. Had je niet toch een beetje schrik toen jullie vastzaten in het moeras? Lijkt me heel eng maar jullie zijn inmiddels natuurlijk wel wat gewend. Ik wens jullie alle goeds voor 2014. Nog een mooie tijd in Afrika en een goede terugreis. Tot ziens Anneke in het zwembad. Marie-Louise Luijten

 10. Lieve allebei, nu eindelijk ook eens een reactie van mijn kant. Ook ‘op reis’ maar iets minder ver. We zitten in Ruinen, Drenthe, een weekje vrij en tijd om alle berichten te lezen. Het is weer een boeiend verhaal! Hier is alles goed. We hadden gezellige Kerstdagen, ook met de familie. Tweede Kerstdag ontmoeting in Rotterdam met Jan & Marine, Johan & Helene met de kinderen en Mam natuurlijk als middelpunt. Lunch met aansluitend voorstelling, dus weer als vanouds.
  Wij wensen jullie het allerbeste voor 2014 en zien elkaar graag weer als het hier weer meer dan 20 graden wordt! Liefs, A&A

 11. Hallo Anneke en Floris Jan,
  wij hebben alweer genoten van jullie verhalen en foto’s. Jammer dat internet niet altijd aanwezig is, want dan zouden we nog meer kunnen genieten. Kerst is alweer voorbij en 2014 in zicht. Wij wensen jullie alle goeds voor het nieuwe jaar en geniet volop van natuur, landschap en mensen.
  Groetjes Rien en Ria

 12. Het gaat snel. Kerst is weer voorbij. Dat waren gezellige en drukke dagen. Ik hoop, dat jullie er in Afrika ook leuke dagen van hebben gemaakt. Hans en ik wensen jullie het allerbeste voor 2014.
  Een goede reis verder met hopelijk minder regen en modder dan jullie gehad hebben.
  Ik ben benieuwd naar de volgende verhalen.

 13. Hoi Africa gangers ,hier alles goed kerst en nieuwjaar overleefd en wensen jullie van deze kant ook alle goeds .
  En dooot heinig an want dan zee meer .

  Gr Henn herman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *