Winter 2014 / 2015

Op 16 december komen we in Perth Australie aan, Floris-jan na 2 maanden van de Afrikaanse warmte genoten te hebben en ik vanuit Nederland na onze wolk van een kleinzoon begroet te hebben. We worden natuurlijk opgehaald door onze zoon Jaap en het is een fantastisch weerzien.
Hij is met de auto waar we de komende 3 maanden in rond zullen reizen.

IMG_0241.JPG
De rest van de week verkennen we Perth en maken de auto klaar, vrijdags is Jaap klaar met zijn werk en vertrekken zuidelijk met zijn 3en naar Pinjarra. Dit is een prima plek en we besluiten hier even te blijven, we vieren Kerst en op de camping is er een Champagne/ Kerstontbijt voor iedereen en dit is erg gezellig, we ontmoeten allerlei gezellige mensen en we hebben s’avonds een kerstdiner met zijn 7en.
2e kerstdag/ Boxingday gaan de Australiërs naar paardenrennen, dus wij ook en het is prachtig. Men is op zijn paas(kerst)best gekleed en gaan gokken. Het geheel doet heel erg Engels aan en het is echt een uitje met de hele familie.

IMG_0246.JPG
We gaan vervolgens langs de kust naar het zuiden en vieren oudejaarsavond in Margaret River in de 60′ en 70′ jaren stijl en hebben een sfeervolle avond.
We blijven zuidelijk langs de kust gaan, zwemmen, wandelen en genieten van de prachtige uitzichten, rotspartijen, natuur en van elkaar. Na een gezellige tijd met zijn 3en brengen we Jaap naar Albany, hij gaat terug naar Perth om zijn eigen ding te doen en wij reizen samen verder.

IMG_0325.JPG
Wij amuseren ons nog een paar dagen aan de kust en gaan naar Hyden om de Wave Rock te bekijken,we komen onderweg heel veel zoutmeertjes tegen en deze zijn droog maar zien eruit alsof er sneeuw op ligt en dat bij rond de 30 graden.

IMG_0326.JPG
Vervolgens komen we in Norseman een leuk klein mijnstadje, met een prachtig verhaal.
Iemand kwam in 1894 met zijn paard “Hardy Norseman” en bracht de nacht onder een boom door en het paard kreeg een stukje goud tussen zijn hoef en vanaf dat moment werd er verder gezocht naar goud en kwam de ontwikkeling op gang en het plaatsje kreeg de naam Norseman.

IMG_0383.JPG
Hierna gaan we weer naar de kust want we willen de witte stranden en de pinakels rondom Esperance zien en inderdaad, het is adembenemend mooi met kangoeroe’s op het strand. We zwemmen , wandelen, vogelen het lijkt wel vakantie!!!!!

IMG_0384.JPG
Tijd voor iets anders, Kalgoorlie. Een kijkje in de grootste mijnstad van West-Australie en wat het goud met al de welvaart gedaan heeft. De super Pit is 1 van de grootste open mijn en het is onvoorstelbaar groot. Erg interessant allemaal.

IMG_0429.JPG
De grootte is de dumptruck die je in de pit ziet rijden , hieronder.!!

IMG_0440.JPG
Er is op dit moment een hittegolf en hebben temperaturen zo tussen de 47 en 55 graden sinds 25 jaar is het niet zo droog en warm geweest als dat het op dit moment is. Voor mens en dier is dit erg moeilijk.
Verder noordelijk willen we naar een camping Lake Mason, bij aankomst is de totale camping door mensen verlaten maar overal kangoeroe’s en er is water, zelfs een douche en wc. We blijven hier om te overnachten en ik wil me afkoelen onder de douche en zie een Lizard onder de douche!

IMG_0479.JPG
We zijn nu bij een community van de 7e dag advent Karalundi en dit is een scholengemeenschap ter bevordering van de educatie voor de Aboriginals, er is hier schoon water en een zwembad en dat is een verademing met deze temperaturen.

IMG_0467.JPG

19 gedachten over “Winter 2014 / 2015

 1. Mooie verhalen, Anneke. Fijn weer wat van jullie te lezen en bekijken. Hullie in Heeze hebben het een stukker kouder. Hier in Thailand is het behaaglijk. Ca 30 graden. Ook heel veel mooie steden en natuur gezien. Over anderhalve maand hebben we elkaar weer veel te vertellen. Tot dan

 2. Wat fijn om die mooie foto,s te zien en mee te mogen genieten.
  Voor mij is het ‘terug in de tijd’ en dubbel genieten. Wat een veelzijdigheid!
  Ik kijk uit naar de volgende serie.
  Anneke en Floris, Veel plezier Down Under, geniet er van
  Groetjes , Marleen

 3. Hoi Anneke en Floris-Jan,
  Leuk om weer wat van jullie te horen.
  Leuk verhaal en prachtige foto’s.
  Geniet er samen van.
  Grtzzz Mientje en Frans

 4. Hallo Anneke en Floris-Jan,
  Wat leuk om wat van jullie te horen en zo te zien genieten jullie volop!
  Wat prachtig allemaal. Mooie foto’s zeg! Hier is het kil en vooral heel erg nat.
  Wij willen ook graag weer de warmte van de zon.
  Heel veel groetjes van Ineke

 5. Hallo Floris-Jan en Anneke,
  leuk om weer iets van jullie te horen. Eigenlijk lezen en foto’s bekijken. Prachtig. Jullie zijn echt aan het genieten. Laat dit nog een poos voortduren want hier is het guur en nat.
  Heel veel groetjes

 6. Hallo Anneke en Floris-Jan, wat leuk dat we de link naar jullie blog kregen. Wat is Jaap veranderd! Ik herinner me een roodharig jongetje van de basisschool. Sindsdien heb ik hem niet meer gezien. Wat een indrukwekkend land. En vogelen doen jullie daar dus ook, zie ik. Kangoeroes op het strand lijkt me trouwens ook bijzonder.
  Geniet ervan en tot ziens in dit druilerige landje,
  Mei Lan

 7. Lieve luitjes,
  Wederom prachtige foto’s en een geweldig goed verslag. Ik reis graag met jullie mee. Hebben jullie nog iets meegekregen van de enorme branden die er hebben gewoed?
  Geniet lekker verder! Ik wacht wel in spanning af naar de volgende foto’s.
  Groetjes
  Yvonne

 8. Leuk om jullie blog te bekijken. Sommige dingen komen bekend voor. Hopelijk kunnen jullie goed tegen die hoge temperaturen, anders moeten jullie maar weer naar de zee gaan, of het hogerop zoeken. We genieten mee door jullie verhalen en mooie foto’s. Veel reisplezier nog! Jan en Corrie

 9. Lieve buren,
  Hier regent t pijpestelen helaas. Maar 2 weken Costa rica geeft ons voldoende vitamines de komende maanden! Fijn om een teken van leven weer te krijgen. Hopelijk wordt t voor jullie iets minder warm daar. Lfs

 10. Hoi samen daar onder
  Fijn om weer iets van jullie te vernemen.
  Jaloers makend mooi daar. Ik zit hier met m’n lange onderbroek aan.
  Veel plezier en we blijven jullie volgen.
  groet
  Kees en Nettie Silvolde

 11. Hallo Floris-Jan en Anneke
  Wat een prachtige beelden, daar in Australie.
  Hopelijk wordt het een beetje koeler de komende tijd.
  Hier ligt momenteel een beetje sneeuw maar dat verandert weer snel in blubber.
  Nog veel plezier en goede reis.
  Groetjes Hermine.

 12. Ha lieve luitjes,
  Fijn weer wat over jullie te lezen. En wat een mooie foto’s weer!
  Geniet samen.
  Liefs John en Wieza

 13. Wat een mooie reis maken jullie weer. Hoewel het hier nu behoorlijk koud is, ben ik niet jaloers op een zo hoge temperatuur als die bij jullie. Nog veel plezier.

 14. Hoi Anneke en Floris-Jan,

  Wat een prachtige foto’s! De temperaturen daar zijn niet zo aan ons besteed… Wij genieten, met uitzicht op een laagje sneeuw, gewoon lekker vanaf hier met jullie mee. (Lijkt me overigens best gezellig om samen met een lizard te douchen….)

  Groet Anke en Peter

 15. Oh wat maken jullie weer een prachtige reis en natuurlijk heerlijk om even weer samen te zijn met Jaap. Heel veel reisplezier, hartelijke groet Van Jan-Otto en Gerke

 16. Hallo Ihr Beiden!
  Leider haben wir erst jetzt Euren neuen Blog von “downunder ” gelesen. Google hat zwar etwas holprig übersetzt, aber wir konnten trotzdem sehen, daß es Euch wohl viel Spaß macht. Daß die Temperaturen so hoch sind, hätten wir nun wirklich nicht gedacht. Um diese Zeit soll es doch im Süden recht erträglich sein. Ich darf gar nich dran denken, daß wir da vielleicht mit dem Motorrad hin wollen. 😉
  Wir wünschen Euch noch eine schöne Zeit und hoffen, daß wir im Sommer mal wieder live etwas von Eurem Urlaub hören können. Bis dahin viele liebe Grüße von Gina & Maik!

 17. Hallo zwager en zus , gaat het een beetje ? hier is het een zeer aangename temperatuur en lekker groen en door de sprankelende druppels regen die wel zilver lijken is het hier lekker fris . en hoeven we niet direct in het zwembad te duiken om enige verkoeling te bemachtigen. En allemaal Pro-Deo dus geen dagen vliegen en reizen om je voor rot te transpireren . Wat is ons Nederland toch een fijn Land lekker ver van de Grieken af want die maken er toch een zooitje van . Dus kom gauw weer eens een bakkie doen in de Veldmoate en breng gebak mee dan wordt het toch nog gezellig . Maar wel eerst veilig terug vliegen en niet over Oekraïne hé want we willen jullie niet kwijt ,geniet nog een paar dagen . groeten oet Sterbergen van H en H

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *