Olifant op bezoek

Luangwa N.P. Zambia
Wij gaan naar Crocodile camp aan de rand van het park dat gescheiden wordt door een rivier de Luangwa. Wij maken al snel kennis met allerlei dieren, de nijlpaarden, krokodillen, allerlei watervogels en de visarend roept boven ons hoofd, om ons heen heeeel veel apen. Wij weten nu waar de uitspraak apesnel vandaan komt, zodra we een tomaatje uit het oog verliezen, zit er een aap boven in de boom lekker ons tomaatje te verorberen. We worden s’morgens gewekt door trompetterende olifanten en we zien vanuit ons bed de buffels de rivier oversteken. Een fantastisch oord maar ook dat heeft zijn keerzijde.

20131203-084534.jpg

Er komen ook regelmatig olifanten op de camping en we mogen geen voedsel in de auto hebben, de eerste avond dat we hier zijn besluiten we nog even wat te drinken, we willen vroeg naar bed omdat we om 6 uur gaan spotten. Komt er een bewaker naar ons of die auto van ons is, want de olifanten zijn op bezoek geweest. Onze achterkant van de auto komt omhoog als een tent en dan slapen wij daaronder. Er zit muskietengaas aan de zijkant en de olifanten zien dat als een opening en gaan met de slurf door gaas en tent heen. De slurf waar ze goed mee kunnen ruiken en de voedsellucht die er blijkbaar nog hangt komen ze op af en met hun sterke slurf slaan ze alles kapot, w.s boos geen eten te vinden . De toilettas die op tafel lag vonden we 10 m. verderop. Dit was even schrikken en veel schade want aan 1 kant ligt de tent aan flarden.
We krijgen een huisje aan geboden om te gaan slapen en te zien hoe we het de andere dag op kunnen lossen, zodat we verder kunnen reizen. We vinden iemand die tenten kan repareren en met een nieuw muskietengaas en zeildoek kunnen we weer verder. Krijgt geen schoonheidsprijs maar is bruikbaar. De vriendschap met de olifanten is iets minder geworden.

20131203-084657.jpg
Dit park is heel erg mooi en we zien veel dieren waaronder ook 6 Wild Dogs en regelmatig een Leopard.

20131203-084854.jpg

14 gedachten over “Olifant op bezoek

 1. Hallo Anneke en Floris-Jan,
  Dat zal schrikken geweest zijn…..olifanten op bezoek……
  Éen geluk dat jullie niet lagen te slapen.
  Geniet verder van jullie tocht….maar zónder al te grote dierenbezoeken.
  Mientje en Frans

 2. Goh en het ziet er zo schattig uit die olifant met haar jong. Zo zie je maar weer, het is niet altijd zoals het lijkt.

  Wat een natuur daar, geweldig. Een heel goede reis verder en vooral zonder brokken.

  Rian en Hans

 3. Beste Floris-Jan & Anneke,

  We zitten een paar dagen voor Kerstmis en mijn vakantie van 2 weken is vandaag begonnen. Natuurlijk staan er werkzaamheden aan de Jag op de planning. Even ontspannen na een hectisch jaar. Hier ligt nu de temperatuur nog rond de 9 graden en is het relatief warm voor deze tijd van het jaar.

  Zojuist heb ik jullie verslagen gelezen. Jullie maken een geweldige tijd door met leuke en verrassende ervaringen. Prachtig dat jullie dit samen doen. Op de Boelakkers staat alles nog zoals het was FJ. Hele fijne feestdagen toegewenst en een gezond nieuw begin in 2014.

  Groeten van Mathee & Monique

 4. Hallo Anneke & Floris!
  Wir sind inzwischen am Okavango angekommen – bei den Popa Falls. Leider haben wir Eure email Adresse nicht. Falls es Euch auch noch in diese Gegend verschlägt, können wir Euch die Nunda River Lodge empfehlen. Hier kann man es sehr gut aushalten! 🙂
  Wir werden wohl morgen weiter nach Botsuana fahren und von dort aus zu den Vic Falls.
  Wir wünschen Euch weiterhin eine gute Reise und senden liebe Grüße.
  Gina & Maik

 5. Nee hoor, niet alleen de difienmaefra! Alleen heb ik jammer genoeg die schitterende foto’s niet eerder gevonden! Die meer dan uitstekend de zo ongeveer hemelse sfeer vertolken die daar die zonovergoten zondagmiddag in het Stadspark hing! En alle mensen die daar toen getuige van waren zullen dat helemaal met mij eens zijn.Op dit moment probeer ik persoonlijk met je in contact te komen (na onze vluchtige ontmoeting van afgelopen zondag in de bibliotheek), want ik heb er intussen voor gezorgd dat vele honderden mensen de geweldige beelden bekeken hebben, en dat binnen een week!Nogmaals: alle hulde voor de maker!

 6. Heer,ik neem aan dat uw reactie grpapig bedoeld is, of zit ook uw geest verkeerd ineen? Voor mij gaat plezier maken en vrijheid van denken en handelen et cetera zover tot anderen, ook dieren daar het slachtoffer van worden. Voor u echter is persoonlijk plezier belangrijker dan het lijden van een ander zelfs een dier. Domheid, de hele wereld lijdt eraan, ik niet in het minst, maar u bovenal, – bah!

 7. 実際には非常に興味深い、これがある|非常に熟練したブロガーあなたがしているあなたにしています。 私てきたが のRSSフィードフィードと素晴らしいのより求めることを楽しみにしてあなたに参加したポストを。また、私がしている私のソーシャルネットワークでサイトあなたを共有しました!

 8. そんなにhavinでコンテンツや記事を内容が | 侵害違反 plagorismや著作権の問題問題あなたが任意に実行できますか?私自身、または外部委託作成執筆が、表示私はどちらかしたコンテンツブログ 排他的なユニークな完全にユニークをたくさん持っていることの多くはあります許可合意私なし| インターネットウェブすべての上にそれをポップアップ。あなたが知っていますであることから、コンテンツを助けるためにメソッドソリューションの方法を 防ぐ?私は本当にと思い、それを感謝しています。

 9. ワンダフル ウェブサイト。 多くのここに| | 情報情報 参考に有用。 私は今 さらに 仲間 ANS美味しいで共有を に送信します。と明らかに | 、感謝ありがとう!

 10. 私はわからない理由を正確にが、この私のために遅いウェブサイト ロードしています。他の誰がこの問題を有するされているか、である|私の最後の問題問題? 、問題がまだ存在するかどうか私は戻って確認します。

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *