MAURETANIE

Wanneer we over de grens zijn is er nog een deel in Mauritanië van het N.P. Djoudj en kunnen ook hier genieten van de vogels, het duin landschap, de meertjes, etc.

Vervolgens richting Nouakchott, maar het straatbeeld is compleet anders, de huisjes, tenten en de mensen zijn anders, kleden zich met allemaal doeken en er staat erg veel wind. We komen in Nouakchott en willen pinnen, na ongeveer 10 banken en nog geen geld voorziet dit land in heel veel mannetjes, bij elke bank stonden ze wel maar wij dachten dat moet toch lukken, maar we gaan over stag en gaan bij zo’n mannetje wisselen. Dat gaat prima en wij hebben geld. De mensen zijn erg vriendelijk en behulpzaam.
Van hieruit gaan we naar een woestijndorp Atar, de woestijn begint redelijk vlak met een steppen veld maar na een tijdje krijgen we zandduinen, rotsen en een heuvelachtig landschap, het ziet eruit zoals bij ons “jachtsneeuw” want er staat een behoorlijke wind. Atar is een heel gezellig dorp met veel stalletjes en er is van alles te koop. We gaan naar de oase dorpjes Chinquetti en Ouadine en rijden over een pas, fantastisch.


Hierna gaan we richting Choum om daarna naar de grootste Monolith van Afrika te gaan de Ben Amira, prachtig en de iets kleinere Ben Asya waar kunstenaars sculpturen in de stenen gemaakt hebben, het is erg mooi.


We rijden vervolgens door de woestijn en het is prachtig, we volgen een spoor en na verloop van tijd zien we dat het spoor wel erg ver de woestijn in gaat en besluiten op de GPS te rijden, door de steppen velden, zandduinen en rotspartijen. Onderweg zien we een drinkplaats voor de kamelen en verder niets. De stilte, het oneindige, het grootse, zo puur, dit is niet in woorden te vatten zo mooi. Na 3 dagen komen we in een woestijndorpje en kunnen we weer wat voedsel kopen en water vullen.

7 gedachten over “MAURETANIE

 1. Hoi Anneke en Floris Jan,
  Wat een mooie zandduinen hebben ze in Mauretanië.
  Het is wel een verschil met al dat groen in andere Afrikaanse landen!
  Hebben jullie ook foto’s van de beeldhouwwerken die daar gemaakt zijn?
  Wij wensen jullie nog een fijne tocht met mooie belevenissen.
  Groeten Mientje en Frans

 2. Zo, dit is een andere wereld !! superrrrrr. En die auto van jullie trekt het allemaal toch maar

 3. Prachtig verhaal en mooie foto’s! Wat een indrukwekkende natuur.
  Goede reis verder!
  Groetjes Hermine

 4. Prachtig zeg!! Geweldig mooi lijkt het me om daar in die gigantische zandmassa zover je kunt kijken. Ik moest inderdaad ook aan Parijs-Dakar denken toen ik de foto van jullie auto zo boven op die zandberg zag.
  Geniet er nog heel veel van!
  Groetjes, Ineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *