MAROCCO

Het landschap in de West Sahara is een ruw woestijn landschap en is vrij eentonig met redelijk wat kamelen hier en daar. Bij Dakhla verandert het met hele mooie zandduinen en zandvlakte, hier staat heel veel wind en er wordt dus gesurft. We gaan verder naar Boujdour waar we naar een heel gezellige souk gaan en een nieuwe manier van eten beleven. Je koopt vis, kip, kameel of rundvlees en vervolgens ga je naar een soort restaurantje en daar braden ze het voor je op de BBQ en dat ziet er allemaal heel gezellig uit.
Het is kouder dan we gedacht hadden in Marocco en in de Atlas is er sinds 60 jaar niet meer zoveel sneeuw gevallen. We besluiten om verder te gaan via de Anti Atlas richting Assa, een prachtig landschap met veel palmbomen naar een oase dorp Zagora. Van hieruit gaan we weer naar de woestijn bij Mhamid en we gaan weer een paar dagen het zand in. Dit is een heel bijzondere woestijn omdat er ook een oase is in de woestijn, dus een heel groen gebied en het ruikt er erg lekker naar allerlei kruiden.

Hierna gaan we door een prachtig gebied naar de Cascade Tisgui en vervolgens naar de Draa vallei met berken , vijgen en amandelbomen die volop in bloei staan. We klimmen en klauteren door de hersenen van de Atlas, fantastisch.

Vervolgens gaan we naar de Todra kloof en boven in de bergen hebben we weer prachtige uitzichten en komen we deze berber dames tegen. Zeer vriendelijke mensen.


De hoogste zandduinen Erg Chebbi zijn bij Merzuga en wij gaan weer het zand in en genieten van de zandduinen en de zandvlakte maar ook de zon die onder gaat en een uurtje daarna komt de volle maan op en dit is zeer bijzonder. Zonde om te gaan slapen!

6 gedachten over “MAROCCO

 1. Wauw, wat mooi weer. En nu op naar huis. Wat een avontuur is dit geweest.
  Goeie reis terug alvast!

  Liefs Helene

 2. Hoi Anneke en Floris Jan,

  Wat is Marokko mooi!!! Prachtige foto’s.
  Alvast een goede terugris en tot binnenkort.

  Grtssss Mientje en Frans

 3. Bedankt voor weer een mooi verhaal en veel mooie foto’s!
  Een goede terugreis en tot gauw !!!
  liefs ,
  Corine

 4. Prachtig weer! Ja de foto’s én het weer!
  Goeie terugreis en tot snel.
  Groetjes van ons xx

 5. We hebben weer genoten van jullie prachtige foto’s en spannende verslagen. Voor ons toch wat te spannend om jaloers te zijn. We horen graag jullie verhalen hier in Heeze. Goede terugreis en tot ziens,
  Maria & Theodorus

 6. Beste Floris-Jan en Anneke

  Fijn dat jullie er binnenkort weer zijn. Op woensdag 14 maart moeten wij op de kinderen van Jochem passen. Graag vieren wij de thuiskomst op een wat later tijdstip.

  Groeten en liefs
  Nel en Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *