Botswana

We gaan via de Caprivi strip, we passeren steeds kleine nederzettingen en de huizen veranderen van rond naar vierkant en langwerpig, soms zie je de huizen met een stenen muurtje in plaats van de gebruikelijke natuurlijke materialen. Het is een zeer afwisselend groen landschap met rivieren, bomen en struiken.
Richting Botswana. We gaan het nog een keer proberen!!!!
We gaan naar de Elefant Sand camping, er is een waterpool naast de camping en er komen s’avonds wel 20 olifanten badderen en drinken,(een olifant drinkt gemiddeld 160 liter water per dag) er zijn 3 kleine olifanten en die kunnen er geen genoeg van krijgen, die blijven wel meer dan een uur spelen in het water. Geweldig. Vervolgens gaan we naar verschillende zoutpannen zoals de Nata Bird Sanctury, Makgadikgadi Pans, Nxai pan, we rijden op een mooie zonnige droge dag de Makgadikgadi Pan in en de track is droog en prima te rijden, we blijven daar overnachten en het gaat regenen en de volgende dag is de track niet meer te zien en alles staat onder water. Zo snel kan het gaan.

20140221-171009.jpg
We gaan weer naar Maun. Hier gaan we een nieuwe tent laten maken, vanwege ons avontuur met de olifant. De auto krijgt een onderhoudsbeurt en dankzij de inspanningen van Fj loopt alles weer als een zonnetje en zijn we klaar voor de volgende avonturen.
We besluiten een Mokoro ( boomstambootje) trip van 3 dagen in de Delta te maken, we krijgen een kok, een gids en 2 helpers mee. We laten ons verwennen en het bevalt ons beiden zeer goed. We gaan naar een onbewoond eilandje in de delta en daar wordt ons kamp opgeslagen, we maken prachtige wandelingen en Mokoro tochten. We genieten van het landschap, de stilte, de dieren en de verwennerij van onze kok. We zien hele kudde’s zebra, giraffe en natuurlijk heel veel mooie vogels.

20140221-170351.jpg
Uiteraard hebben we wel wat regen gehad maar bij de terugvaart worden we overvallen door een enorme regen en onweersbui waarbij de laatste draad van je kleren nog nat zijn.
Deze trip was een zeer bijzondere belevenis.

20140221-173722.jpg
Hierna vertrekken we naar het Kgalagadi Transfrontier NP en we kamperen in het park en dat zijn plekken waar een afdakje is voor wat schaduw en met een beetje geluk water en een gat als wc en we zijn daar alleen. Wij vinden dat prachtig met een mooi uitzicht op een pan waar altijd wel wat dieren rondscharrelen. We genieten. Op een prachtige avond bij volle maan ga ik nog lekker buiten wat zitten lezen, Fj is al in de auto. Ik hoor op een gegeven moment wat gegrom en ik zie een leeuw op ongeveer 10 meter afstand bij de kraan staan. Hij is duidelijk op zoek naar water maar wij hebben onze slang er aan gemaakt voor onze douche en de kraan lekt dus nu geen water, hij gromt nog wat en loopt weer weg. Oeps !!!
Wij gaan naar bed en midden in de nacht weer wat geluiden, ik kijk uit het raam en zie naast de auto, onder het afdakje 4 leeuwen met onze slippers en kleren bezig, onze doucheslang moet er aan geloven en na verloop van tijd vertrekken ze weer. Dit is echt geweldig om ze van zo dichtbij te zien en wat zijn ze groot! De volgende ochtend zien we dat de chaos nog wel meevalt.
Dit was wel heel erg bijzonder om mee te maken.
We gaan verder het park in, een deel van dit park is van Zuid Afrika en we gaan dan vervolgens naar Namibië, maar onderweg genieten we o.a. nog van 4 spelende cheetah’s, een African Wild Cat en een Kill (springbok) van een cheetah en wanneer hij is uitgegeten de jakhals en wel 30 gieren staan te wachten tot hij klaar is om de laatste resten op te ruimen.

20140221-173246.jpg

6 gedachten over “Botswana

 1. Hoi Anneke en Floris Jan,
  Dank voor weer een spannend verhaal en mooie foto’s.
  Geniet van jullie verdere reis en we kijken al weer uit naar het volgende verhaal.
  grtss Mientje en Frans

 2. Hallo lieve mensen,

  Wat een bijzonder en spannend verhaal!

  Geniet verder van deze reis en wees voorzichtig!

  Hartelijke groeten,
  Klaas en Fenna

 3. Hallo Anneke en Floris Jan,
  het heeft even geduurd voor we weer iets van jullie vernamen. Maar met al die avonturen heb je ook niet veel tijd meer over. Jullie genieten van de avonturen en wij van jullie verhalen en foto’s. Wees voorzichtig en geniet. Tot de volgende berichtgeving. Wij kijken er weer naar uit.
  Groetjes van Rien en Ria

 4. Hoi Anneke en Floris, Als we jullie verhalen lezen zouden we zo weer terug willen naar Afrika. Echt een bijzonder werelddeel. Wij zitten in de rommel van een keuken- huiskamerverbouwing! Snappen jullier meteen waarom we jaloers zijn na al jullie mooie verhalen. Geniet met volle teugen, wij genieten op afstand mee. Jan en Corrie

 5. Heerlijk om stukjes van jullie reis op afstand mee te mogen maken. Heftig, denk ik, zo’n levende leeuw vlakbij en spannend wat je ’s ochtends vindt na zo’n leeuwenbezoek ’s nachts. Ik verheug me op je verhalen straks, tijdens onze wandelingen. Els

 6. Ha lieve luitjes
  Wat een belevenissen weer, al zal dit verhaal maar een klein deel van het geheel zijn. Geweldig. Geniet verder, groetjes uit Geldrop. xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *